Telefonische acquisitie in de vakantie? Ja graag!

De zomervakantie is net voorbij. In juli en augustus leek het uitgestorven op de snelweg. Iedereen zat lekker op een terrasje of aan het strand. Niemand was bereikbaar voor zakelijke aangelegenheden. In de vakantie neemt namelijk niemand de telefoon op.

Maar is dat wel zo?

Vaak krijgen wij van onze klanten het verzoek om in de zomer een stapje terug te doen en te wachten totdat het weer september is. Iedereen is dan weer terug van vakantie. Begrijpelijk zou je zeggen, immers zelf zit je waarschijnlijk ergens heerlijk op het strand of op een terrasje, absoluut niet bezig met werk-gerelateerde zaken.

Als kwalitatief telemarketingbureau kan ik zeggen dat dat nogal meevalt.

Natuurlijk zijn contactpersonen vaker op vakantie dan normaal, maar we zien bijna geen verloop in het aantal goede leads dat we genereren. Het komt namelijk zelden voor dat een bedrijf niet bereikbaar is in de zomer. Of het nu een secretaresse is, of een ondernemer die de zomer juist ziet als mooie kans om alle zaken op orde te krijgen, je krijgt (bijna) altijd wel iemand aan de lijn.

En het lijkt wel alsof het vakantiegevoel heel Nederland bekruipt, ook de mensen die wél werken. Dat gevoel zorgt er voor dat men net iets meer ontspannen is. Net iets meer bereid om in gesprek te gaan. En dat is voor ons verkopers hartstikke fijn.

Waar men telefonisch (buiten de zomermaanden om) misschien minder snel een naam geeft gaat het nu net iets makkelijker. Dat geldt ook voor het plannen van een kennismakingsgesprek. Het is namelijk lekker rustig op kantoor. Niemand is aanwezig, dus er is wel tijd om even te praten. Met andere woorden, leadgeneratie in de zomer heeft best zijn voordelen!

En dat vakantiegevoel hè, heb ik stiekem ook een beetje op vrijdagmiddag. En in december rondom de feestdagen, en met Hemelvaart en…

Het bellen van prospects in de vakantieperiode zorgt er tevens voor dat de salesmachine door blijft draaien, ook net na de vakantie wanneer je wellicht wat opstartproblemen kent.

Ik zou zeggen: telefonische acquisitie in de vakantie? Gewoon doen!